English Deutsch

BLOTEVOETENPAD

01 juli 2022 T/M 31 augustus 2022


Blote voeten pad bij de Fraeylemaborg

Wandelen in het fraaie park van de Fraeylemaborg is altijd al een feest, maar in de zomermaanden juli en augustus wordt het een nieuwe belevenis. Trek de schoenen en sokken uit en beleef het Blote Voeten Pad in het Slochterbos! Onderweg op de bewegwijzerde route zijn er talloze verrassende activiteiten, met de nadruk op welzijn en beleving.
Voelen met je voeten hoe grond aanvoelt, op een pad langs struiken, bomen en planten die je kunt voelen en ruiken. Een pad waarlangs je leuke dingen kunt beleven, zoals waterpret, klimmen, balanceren en wiebelen. Ook wandel je langs en soms in de follies, verrassende gebouwtjes.

Naast de belevenis van de blote voeten zijn op de wandeling veel mooie houten installaties geplaatst voor muzikale en zintuigelijke ervaringen. Deze zijn van hout uit het park gemaakt door Klaas Schipper en zijn medewerkers van Stichting De Olle Bongerd.
Zo kan je muziek maken op allerlei installaties in de boomgaard achter de borg. Verbazingwekkend hoeveel speelse klankkleur hier te bereiken is! Of ga al balancerend over boomstammen, banjer dwars door slootjes, rust uit op de bungelbankjes en ontdek de natuur. Een topper is de grote gouden hond Junior die opeens op je zit te wachten middenin een vijver.

Dit Blote Voeten Pad is circa 3,5 kilometer lang en na afloop is er mogelijkheid tot het wassen van je voeten.