English Deutsch

KERSTMARKT

13 december 2019 T/M 15 december 2019


Kom genieten van de kerstmarkt op Landgoed Fraeylemaborg te Slochteren. Ook dit jaar organiseert het landgoed een gezellige en sfeervolle kerstmarkt voor jong en oud.
Op zaterdag 14 en zondag 15 december 2019 is het terrein van de Fraeylemaborg gevuld met meer dan 50 kramen, vuur, kerstbomen, lichtjes en demonstraties. Onder het genot van een glaasje glühwein kijken hoe kinderen voorzichtig het ijs betreden, met daarbij op de achtergrond de welbekende kerstklassiekers. In de borg kunnen kinderen creatief aan de slag met het beschilderen van kerstballen.

Er hoeft van tevoren niet gegeten te worden. Het aanbod varieert van heerlijke soep en stroopwafels tot gerookte zalm en oliebollen. Ook dit jaar zal het schaatsen gratis zijn, zelf schaatsen meenemen is niet nodig.

Het voorterrein van het landgoed is sfeervol versierd met kerstdecoraties en de grote kerstboom tussen Koetshuis en Schathuis trekt de aandacht. Er kan een ritje worden gemaakt met een arreslee. Ook trekt een locomobiel (een stoommachine op wielen) de aandacht.
In de borg is de jaarlijkse Kerstpracht te bewonderen, deze keer met het thema “Goudkoorts”. Een enthousiast team zorgt voor een optimale kerstsfeer in de vertrekken. Op creatieve wijze zijn kerstgroen, bloemen en ballen verwerkt, maar ook minder voor de hand liggende materialen. In een aantal kamers staan bovendien fraaie kerstbomen.