English Deutsch

OKTOBERMAAND KINDERMAAND

01 oktober 2020 T/M 31 oktober 2020


Oktober Kindermaand programma 2020

Kinderen gratis toegang.
In de borg verkleden en speurtocht. In het park Sprokkeltocht langs verstopte kluisjes.
Elke zondag extra activiteit. Alle activiteiten zijn gratis voor kinderen en geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Zondag 4 oktober:

Het is dierendag. Kinderen kunnen een schijf hout afkomstig uit het park achter de Borg beschilderen met hun lievelingsdier, hond, kat, vos, konijn  alles mag. We maken er een creatieve beestenbende van!
Om de kindermaand feestelijk te openen zullen er deze middag op houtkachels pannenkoeken worden gebakken in de tuin achter het Koetshuis.
Locatie: Oranjerie.
Tijd: vanaf 13.00 uur en 17.00 uur
Reserveren: niet nodig

Zondag  11 oktober:

Wandel mee met een gids van de Fraeylemaborg naar de Fraeylemamolen. Onderweg is er een quiz en kom je van alles te weten over de borg, de mensen die er vroeger woonden, de natuur en over de molen. Bij de molen vertelt de molenaar over hoe de poldermolen werkt.
Start: bij de museumwinkel.
Kinderen gratis, volwassenen € 3,00
Tijd: 13.30 uur

Reserveren aanbevolen, klik hier.

Zondag 18 oktober:

Kabouter en Paddenstoelentocht.

Zondag 25 oktober:

In samenwerking met schrijfster  Paulien Andriessen en illustrator Yvonne Komduur organiseert de Fraeylemaborg een creatieve  teken- en schrijfmiddag voor kinderen. Andriessen en Komduur maakten samen het kinderboek Een baantje op de borg. Dit boek speelt zich af op de borg Nienoord.  Maar ook op de Fraeylemaborg kun je je goed voorstellen hoe het vroeger was. Als je één dag jonkheer of jonkvrouw op de Fraeylemaborg mag zijn. Hoe ziet je dag er dan uit? Ga je naar school? Mag je met ander kinderen spelen? Welke kleren heb je aan? Moet je helpen met de afwas? Samen met Yvonne en Paulien mag jij het gaan schrijven of tekenen in een prachtige zaal op de borg.
Tijd: 13.30 uur tot 15.00 uur of 15.30 uur tot 17.00 uur.

Reserveren verplicht, klik hier