English Deutsch

MIDSOMMAR MARKT

22 juni 2019 T/M 23 juni 2019 | 11:00 TOT 17:00


Op 22 en 23 juni 2019 wordt op het Landgoed Fraeylemaborg voor het de tweede keer een Midsommar Markt georganiseerd, ter viering van de langste dag van het jaar. Oorspronkelijk komt de midzomer viering voort uit de zomerzonnewende. Vooral in Zweden en Finland is de Midsommar, samen met kerst, het grootste feest van het jaar.

Tijdens de Midsommar Markt kunt u genieten van een markt met een diversiteit aan Scandinavische producten. Van lifestyle en heerlijke lekkernijen, tot ambachten en reizen. Alle deelnemers van de Midsommar Markt zijn standhouders met echte Scandinavische waren en ambachten.

De Midsommar Markt wordt meer dan een markt om heerlijk overheen te struinen. Verschillende activiteiten zullen worden georganiseerd om jong en oud te vermaken. Een midsommarviering is pas compleet met het opzetten van de meiboom onder begeleiding van muziek en dans. Voor kinderen is er een leuk programma, maar ook volwassenen kunnen lezingen en workshops bijwonen. Of gewoon heerlijk genieten van alle Scandinavische lekkernijen.

De Midsommar Markt wordt georganiseerd door Stichting Scandinavië Beleven. De stichting heeft tot doel om de Scandinavische beleving van de cultuur, tradities en ambachten te delen met het grote publiek door het organiseren van evenementen en activiteiten. Achter deze stichting zitten de voormalige organisatoren van het evenement de Zweedse kerstmarkt.