English Deutsch

PINKSTEREVENEMENT

23 mei 2021 T/M 24 mei 2021 | 11:00 TOT 17:00


Vanwege maatregelen tegen het coronavirus gaat dit evenement NIET door!

 

Tijdens de Pinksterdagen gaat de Fraeylemaborg terug naar de roerige tijden van de 16de eeuw! Het is dan ook landelijk de Dag van het Kasteel. In het park achter de borg zorgt een kampement met vele historisch geklede bewoners voor opwinding en vermaak. Naast het boeiende kampleven met allerlei demonstraties zijn er schijngevechten, wapenhandelingen en natuurlijk kanonschoten. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de VKVB, de Vereniging Krijgshistorie Vesting Bourtange.

De soldaten houden wapenexercities, ze raken slaags met elkaar en laten zien hoe je met een rapier moet vechten. Een spreekstalmeester geeft uitleg. Er wordt op authentieke manier gekookt en de slaaptenten kunnen worden bezichtigd. In de veldsmidse wordt gedemonstreerd hoe kogels worden gesmeed. Natuurlijk valt er van alles te eten en te drinken.

Speciale aandacht is er voor kinderen. Ze kunnen exercitie leren lopen met een bezemsteel of vechten met een kinderpiek. Er is een leuke speurzoektocht over de tachtigjarige oorlog. Kinderen kunnen een kogel meekrijgen die gegoten is in het kamp.

Bij dit historische evenement is ook de toegang tot de Fraeylemaborg en het Koetshuis.

Zondag 23 mei 2021 : 11.00 tot 17.00 uur
Maandag 24 mei 2021 : 11.00 tot 17.00 uur

De Vriendenpas is tijdens dit evenement niet geldig. Het park is tijdens de Pinksterdagen niet vrij toegankelijk.