English Deutsch

STIP OP DE KAART

18 september 2022 | 11:00 TOT 20:00


STIP OP DE KAART: Een actieve ontdekkingstocht voor iedereen!

Altijd al eens willen golfen, suppen of zeilen?
Benieuwd hoe een extensieve melkveehouderij gerund wordt of wie een reuzenrad koopt?
Hou je van kunst, verhalen, erfgoed?
Of heb je gewoon een brede, algemene interesse?

Lionsclub Skiramere Slochteren organiseert dit jaar voor de eerste keer het evenement STIP OP DE KAART. Tussen 11.00 – 16.00 uur kunnen bezoekers op een aantal ‘stippen’ (locaties) in de regio Midden-Groningen deelnemen aan verschillende activiteiten. Centraal kenmerk is dat de activiteit anders is dan normaal, iets wat mensen zelf niet zo goed kunnen organiseren. Een ander kenmerk is dat de diversiteit van de aangeboden activiteiten groot is. Denk aan iets creatiefs, cultureels, een expositie, een bedrijfsbezoek met uitleg, een lezing, iets sportiefs, etc. Er zit voor iedereen wel wat leuks bij.

Bezoekers kunnen hun eigen route samenstellen. Men kan op de fiets, met de auto of (soms) lopend van de ene activiteit naar de andere. Als bezoeker ontdek je zeker bijzondere plekken in onze regio of maak je kennis met mensen met een verrassend beroep, hobby of passie!

Enkele voorbeelden van activiteiten zijn: een golfclinic, zeilen, suppen, een karate-workshop of kanoën. Je kunt een kerk, een molen, de Lijwiekstee, een veebedrijf of reuzenradbedrijf Lamberink bezoeken, waar uitgelegd wordt hoe alles werkt. Je kunt luisteren naar verhalen, een aandenken maken of leren hoe je goed kunt bewegen. Ook voor kinderen is er genoeg te doen.
Kortom: een zeer gevarieerd en mooi aanbod!

Van 16.00 – 20.00 uur is er een gezellige bijeenkomst bij de Fraeylemaborg, waar nagepraat kan worden onder het genot van een hapje, drankje en muziek. Er is zowel een DJ als live-muziek aanwezig.