English Deutsch

Archief

BORGKINDEREN
27 mei 2018 T/M 30 september 2018

In de zomer van 2018 spelen kinderen op het landgoed Fraeylemaborg de hoofdrol.
Eeuwenlang lieten de borgbewoners en andere Groningers van stand hun kinderen vol trots portretteren. Dat leverde fraaie, sfeervolle en aandoenlijke schilderijen op. De kleintjes zijn feestelijk gekleed en hebben vaak speelgoed of een dier bij zich. Soms is op de achtergrond de stoere borg te zien waar het gezin in de zomer woonde. Ook zijn er aangrijpende herinneringsportretten, omdat veel kinderen al overleden op jongere leeftijd.
De kinderen worden soms vergezeld door hun ouders, wat een charmant familieportret oplevert.

Meer lezen

Reinder Homan, etser van nature
30 september 2017 T/M 13 mei 2018

De grafische techniek van het etsen is voor Reinder Homan (1950) een volkomen natuurlijke werkwijze, waarin zijn hartstocht voor de natuur zich het best laat verbeelden. Deze Noordelijke Realist maakt portretten van een enkele boom of plant, maar ook hele bossen en bloeiende bermen, weiden in ochtendnevel of door parken omzoomde landhuizen. In de tentoonstelling is ook een aantal beelden te zien van Sofie Hupkens (1952).

Meer lezen

Keramiek van Picasso en tijdgenoten
25 maart 2017 T/M 17 september 2017

Deze tentoonstelling toont de enorme creativiteit en scheppingsdrang van zeven van de meest veelzijdige kunstenaars van de twintigste eeuw. De boeiende keramiek komt uit de collectie van het Stedelijk Museum in Den Bosch, dat al ruim dertig jaar keramiek verzamelt.
Elke laatste zondagmiddag van de maand kunnen bezoekers zelf met klei aan de slag in de Oranjerie naast het Koetshuis.

Meer lezen

1 2 3 4 5 6