English Deutsch

Fraeylemaborg weer open vanaf 19 november 2020

In het museum is er eenrichtingsverkeer, er is volop gelegenheid om de handen te ontsmetten. De toiletten worden zeer intensief schoongemaakt en bezoekers die dat willen kunnen het toilet zelf voor gebruik ook nog ontsmetten. Baliemedewerkers werken achter plexiglas schermen.

Om landgoed Fraeylemaborg te kunnen bezoeken moet er online een ticket worden gekocht . Of u kunt bellen met 0598–421568 of mailen naar info@fraeylemaborg.nl. Maar… Bent u in de buurt en wilt u spontaan even langskomen? Bel dan het bovenstaande telefoonnummer om te horen of er nog plek is. Betalen doet u dan gewoon aan de kassa. Betaal indien mogelijk contactloos. U kunt uw Museumkaart zelf scannen. Door de komst aan te kondigen kan het museum de bezoekersdrukte reguleren.
Dit eist de overheid. Zo kan het bezoek aan Landgoed Fraeylemaborg veilig plaatsvinden. Het museum moet de adresgegevens van de bezoeker vragen en bewaren zodat de GGD kan achterhalen wie wellicht in contact is gekomen met iemand die met Corona is besmet.
Indien er ondanks onze maatregelen toch een te grote rij ontstaat bij de ingang van de  museumbalie in het Koetshuis dan zal bezoekers worden gevraagd eerst een wandeling te maken in het park langs de follies en vervolgens een bezoek te brengen aan borg en exposities.

De Fraeylemaborg voldoet aan het protocol van de Nederlandse Museum Vereniging dat tot stand is gekomen in samenwerking met het RIVM.

Sprokkelen

In het park is de sprokkeltocht uitgezet. Deze is beschikbaar in de museumwinkel. Ga speuren naar de verborgen kluisjes in het park en voer de opdrachten uit.

Naar de molen

Er is een wandeling uitgezet naar de Fraeylemamolen aan de Groene Dijk. Voor de kinderen is er een puzzeltocht naar die molen. Beide boekjes zijn verkrijgbaar in de museumwinkel. 

Wandelen

Wandelen in het park van de Fraeylemaborg is gratis. Dat blijft ook zo.

Maatregelen protocol Corona 

Onderstaande maatregelen heeft Landgoed Fraeylemaborg genomen om een veilig bezoek mogelijk te maken.

 1. Er is eenrichtingsverkeer in de gebouwen.
 2. Bij de museumbalie zijn strepen op de vloer geplaatst die herinneren aan het houden van 1,5 meter afstand.
 3. Er wordt 1 persoon of 1 gezelschap per 10 m2 toegelaten in de expositieruimte, de winkel en de borg. Een gezelschap is een groep mensen die samen een huishouding voeren.
 4. Voordat de museumbalie in het Koetshuis wordt betreden dient de bezoeker de handen te ontsmetten. In de borg dient de bezoeker de handen opnieuw te ontsmetten.
 5. In het Koetshuis en in het borggebouw is het dragen van een mondkapje verplicht. (Mondkapjes zijn eventueel te koop in de museumwinkel)
 6. Toiletten, deurklinken en andere contactoppervlakten worden intensief gereinigd door het museum.
 7. Een bezoeker kan voor gebruik van het toilet het toilet nogmaals ontsmetten, er liggen ontsmetdoekjes klaar.
 8. Bezoekers en medewerkers houden 1,5 meter afstand. Zij geven elkaar de ruimte. Een gezelschap dat samen een huishouding voert hoeft de 1,5 meter afstand niet in acht te nemen.
 9. Medewerkers en bezoekers met verkoudheidsklachten blijven thuis.
 10. Aankopen uit de museumwinkel dienen zoveel mogelijk betaald te worden met pin.
 11. Het maken van foto’s en video opnames in het museum is voorlopig niet toegestaan, dit om een goede doorloop van bezoekers te houden. Buiten mogen wel foto’s van het landgoed worden gemaakt.
 12. Bezoekers kopen online, per telefoon of email een kaartje.
 13. Terrasmeubilair wordt telkens na gebruik gedesinfecteerd.