English Deutsch

Fraeylemaborg weer open vanaf 1 juni 2020

 

Op Landgoed Fraeylemaborg kan iedereen deze zomer actief aan de slag. Expositie bezoek kan worden gecombineerd met schilderen in het park, muziek maken of speurtochten. En omdat het landgoed maar liefst 23 hectare groot is, kan er makkelijk genoeg afstand van elkaar worden gehouden.
In het museum is er eenrichtingsverkeer, er is volop gelegenheid om de handen te ontsmetten. De toiletten worden zeer intensief schoongemaakt en bezoekers die dat willen kunnen het toilet zelf voor gebruik ook nog ontsmetten. Baliemedewerkers werken achter plexiglas schermen.

Om landgoed Fraeylemaborg te kunnen bezoeken moet er online een ticket worden gekocht op https://fraeylemaborg.nl/product-categorie/tickets/. Of u kunt bellen met 0598–421568 of mailen naar info@fraeylemaborg.nl. Maar… Bent u in de buurt en wilt u spontaan even langskomen? Bel 0598-421568 om te horen of er nog plek is. Betalen doet u dan gewoon aan de kassa. Betaal indien mogelijk contactloos. U kunt uw Museumkaart zelf scannen. Door de komst aan te kondigen kan het museum de bezoekersdrukte reguleren.
Dit eist de overheid. Zo kan het bezoek aan Landgoed Fraeylemaborg veilig plaatsvinden. Het museum moet de adresgegevens van de bezoeker vragen en bewaren zodat de GGD kan achterhalen wie wellicht in contact is gekomen met iemand die met Corona is besmet.
Indien er ondanks onze maatregelen toch een te grote rij ontstaat bij de ingang van de  museumbalie in het Koetshuis dan zal bezoekers worden gevraagd eerst een wandeling te maken in het park langs de follies en vervolgens een bezoek te brengen aan borg en exposities.

De Fraeylemaborg voldoet aan het protocol van de Nederlandse Museum Vereniging dat tot stand is gekomen in samenwerking met het RIVM.

Schilderen met kalkverf

Er kan deze zomer worden geschilderd in het park en in de follies.
In de museumwinkel kan schilderkarton en kalkverf worden gehaald. Er staan schildersezels en bolderwagens die kunnen worden meegenomen naar een mooi plekje in het park, bijvoorbeeld bij de Hooge Berg, bij de Slangenvijver of in de Engelse Tuin. De verf wordt aangemaakt met water en zo kan er een prachtig milieuvriendelijk kunstwerk worden gemaakt.

Restauratie van de borg

De restauratie van de borg is zo goed als klaar. Alle kamers zijn weer ingericht en de borg is weer uit de steigers. Door de plaatsing van een extra trap vanaf de zolderverdieping kan de borg via eenrichtingsverkeer worden bekeken. De nieuwe app van de Fraeylemaborg geeft achtergrondinformatie, downloaden in de appstores, zoeken op fraeylemaborg. Ook kunnen bezoekers een ipad van de borg lenen om de app te kunnen gebruiken. Deze ipads worden voor gebruik ontsmet en dat geldt ook voor de apparaten van de audiotour.

Sprokkelen

In het park is de sprokkeltocht uitgezet. Deze is beschikbaar in de museumwinkel. Ga speuren naar de verborgen kluisjes in het park en voer de opdrachten uit.

Naar de molen

Er is een wandeling uitgezet naar de Fraeylemamolen aan de Groene Dijk. Voor de kinderen is er een puzzeltocht naar die molen. Beide boekjes zijn verkrijgbaar in de museumwinkel. 

Wandelen

Wandelen in het park van de Fraeylemaborg is gratis. Dat blijft ook zo. Wilt u ons steunen, want ook voor ons is deze Coronacrisis zwaar, koop dan op de site een doneerkaartje voor het park. Dat kaartje geeft u ook het recht om de follies van binnen te bekijken waar grote foto’s een beeld geven van de bewoonde periode van de borg. Een doneerkaartje park kost € 3,00.

Maatregelen protocol Corona 

Onderstaande maatregelen heeft Landgoed Fraeylemaborg genomen om een veilig bezoek mogelijk te maken.

 1. Er is eenrichtingsverkeer in de gebouwen.
 2. Bij de museumbalie zijn strepen op de vloer geplaatst die herinneren aan het houden van 1,5 meter afstand.
 3. Er wordt 1 persoon of 1 gezelschap per 10 m2 toegelaten in de expositieruimte, de winkel en de borg. Een gezelschap is een groep mensen die samen een huishouding voeren.
 4. Voordat de museumbalie in het Koetshuis wordt betreden dient de bezoeker de handen te ontsmetten. In de borg dient de bezoeker de handen opnieuw te ontsmetten.
 5. Toiletten, deurklinken en andere contactoppervlakten worden intensief gereinigd door het museum.
 6. Een bezoeker kan voor gebruik van het toilet het toilet nogmaals ontsmetten, er liggen ontsmetdoekjes klaar.
 7. Bezoekers en medewerkers houden 1,5 meter afstand. Zij geven elkaar de ruimte. Een gezelschap dat samen een huishouding voert hoeft de 1,5 meter afstand niet in acht te nemen.
 8. Medewerkers en bezoekers met verkoudheidsklachten blijven thuis.
 9. Aankopen uit de museumwinkel dienen zoveel mogelijk betaald te worden met pin.
 10. Het maken van foto’s en video opnames in het museum is voorlopig niet toegestaan, dit om een goede doorloop van bezoekers te houden. Buiten mogen wel foto’s van het landgoed worden gemaakt.
 11. Bezoekers kopen online, per telefoon of email een kaartje.
 12. Terrasmeubilair wordt telkens na gebruik gedesinfecteerd.