© 2017 Landgoed Fraeylemaborg | Contact | Disclaimer

Landgoed Fraeylemaborg
Hoofdweg 30
9621 AL Slochteren

Telefoon: 0598-421568
Email: info@fraeylemaborg.nl

Openingstijden 2017:

Maandag

gesloten

Di t/m Vr

10 - 17 uur

Za en Zo

13 - 17 uur

Feestdagen

13 - 17 uur

 EN   /   DE

Herfstbollen5-groot.jpg

Museum
Landgoed
Fraeylemaborg

Pinksterspektakel Fraeylemaborg

zondag 4 en maandag 5 juni 2017


Tijdens de Pinksterdagen gaat de Fraeylemaborg terug naar de roerige tijden van de 16de eeuw!

In het park achter de borg zorgt een kampement met ruim 80 historisch geklede bewoners voor opwinding en vermaak. Naast het boeiende kampleven met allerlei demonstraties zijn er schijngevechten, wapenhandelingen en natuurlijk kanonschoten. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de VKVB, de Vereniging Krijgshistorie Vesting Bourtange.


De soldaten houden wapenexercities, ze raken slaags met elkaar en laten zien hoe je met een rapier moet vechten. Een spreekstalmeester geeft uitleg. Er wordt op authentieke manier gekookt en de slaaptenten kunnen worden bezichtigd. In de veldsmidse wordt gedemonstreerd hoe kogels worden gesmeed. Natuurlijk valt er van alles te eten en te drinken, waaronder een geurig varken aan het spit.


Speciale aandacht is er voor kinderen. Ze kunnen exercitie leren lopen met een bezemsteel of vechten

met een kinderpiek. Er is een leuke speurzoektocht over de Tachtigjarige Oorlog. Kinderen kunnen een kogel meekrijgen die gegoten is in het kamp.


Bij dit historische evenement is ook de toegang tot de Fraeylemaborg en het Koetshuis (met de tentoonstelling Keramiek van Picasso en tijdgenoten) inbegrepen. Bovendien draait in de filmzaal in het Koetshuis de film "Oorlog tussen borg en schans van Slochteren".


De landelijke Dag van het Kasteel focust dit jaar op Groningen. Er is een speciale brochure uitgekomen over de borgen die natuurlijk verkrijgbaar is in de museumwinkel van Fraeylema.


Datum: 4 en 5 juni 2017

Tijd: van 11.00 - 17.00 uur

Entree: € 7,00 volwassenen,

kinderen t/m 15 jaar € 2,50


De Vriendenpas is tijdens dit evenement niet geldig.

Het park is tijdens de Pinksterdagen niet vrij toegankelijk.

Naar boven