English Deutsch
– 15 augustus 2019

MuseumTV heeft een prachtige mini documentaire gemaakt over het landgoed Fraeylemaborg en over de tentoonstelling van de glaskunstenaar Bernard Heesen, die t/m 27 oktober 2019 te bewonderen is op het landgoed.

– 08 augustus 2019

Het Blotevoetenpad in het park van de Fraeylemaborg in Slochteren opent een dag eerder op zaterdag 10 augustus 2019. Het pad kan tot en met maandag 19 augustus 2019 worden gelopen. De borg is vanwege het Blotevoetenpad ook open op de maandagen 12 en 19 augustus.

– 30 Juli 2019

De Fraeylemaborg is opgenomen in diverse wandel- en fietstochten. Combineer een wandel of fietstocht met een bezoek aan dit unieke landgoed, of geniet onderweg van een kopje koffie (of iets anders lekkers) op het terras van restaurant de Boerderij op het voorterrein van de borg.
Hieronder vind u links naar een aantal prachtige tochten:

https://www.staatsbosbeheer.nl/routes/roegwold/fietsroute-roegwold
https://fietsen.groningen.nl/gratis-fietsroutes/fraeylemaborg
http://wandelen.groningen.nl/wandelroutes/kies-je-route

– 29 juli 2019

(Restauratie update)
Momenteel is het bouwvak(antie) en dat betekent dat alle harde werkers genieten van een welverdiende vakantie. De steigers aan de voorzijde van de Boerderij zijn verwijderd en het terras met parasols staat op de oude plek.
Tijdens de bouwvak is de borggracht weer gevuld met water, een hele verbetering na het noodzakelijke leeg pompen.

– 01 Juli 2019

(Restauratie update)
De restauratie met onderhoud en verduurzaming van de borg is gestart. Het bouwbord is op 1 juli 2019 geplaatst bij de parkeerplaats van de borg.
Er zijn steigers geplaatst rond het Koetshuis en de Boerderij. Ook is de gracht leeggepompt en er wordt gewerkt aan het plaatsje aan de achterzijde van de borg.

Bouwbord op de parkeerplaats