English Deutsch
– 19 december 2019

Vanaf heden staat het nieuwe wandelknooppuntennetwerk van de gemeente Oldambt, Veendam en oud-gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren online. Het netwerk vind je op de volgende link: http://wandelen.groningen.nl/wandelroutes/wandelnetwerk . De kaart met als startpunt de Fraeylemaborg in Slochteren (nr. 11) vind je hier: https://arcg.is/1jPH4S . Veel wandelplezier.

– 10 december 2019

(Restauratie update)
Het toegangshek aan het begin van de oprijlaan is gerestaureerd en wordt teruggeplaatst. Ook zijn de werkzaamheden aan de beschoeiing rond de borg afgerond en is de borggracht weer gevuld met water.

– 08 oktober 2019

(Restauratie update)
De steigers rond het Koetshuis en de Boerderij zijn afgelopen week weggehaald, maar de restauratie gaat aan de achterzijde van deze gebouwen nog door. Tevens wordt er verder gewerkt aan de voet van de borg en het metselwerk van de muur aan de voorzijde van de borgklip. De brugleuningen worden gerestaureerd en zijn tijdelijk verwijderd. Ze zijn vervangen door houten leuningen, omwikkeld met jute. Ook is in het kader van de restauratie het hoofdhek van het landgoed bij de Hoofdweg verwijderd. Er staan nu tijdelijk bouwhekken.

– 16 september 2019

Groninger Borgenpad – Wandelen rondom de borgen

Er staan nu zeven rondwandelingen klaar, ze starten en eindigen allemaal bij een borg. Wandelaars zijn verrast door de vele nieuwe en mooie paadjes in deze rondwandelingen. Na Coendersborg, Nienoord, Allersmaborg, Verhildersum, Menkemaborg/Rensumaborg en Ewsum is nu ook de rondwandeling Fraeylemaborg klaar: https://groningerborgenpad.nl/rondwandelingen/

– 28 augustus 2019

(Restauratie update)
Na de bouwvak is de restauratie van de voet van de borg weer begonnen. Ook wordt er gewerkt aan de reconstructie van “het plaatsje”, een terrasje bij de personeelsvertrekken van de borg.

Borggracht is leeg.
– 15 augustus 2019

MuseumTV heeft een prachtige mini documentaire gemaakt over het landgoed Fraeylemaborg en over de tentoonstelling van de glaskunstenaar Bernard Heesen, die t/m 27 oktober 2019 te bewonderen is op het landgoed.

– 30 Juli 2019

De Fraeylemaborg is opgenomen in diverse wandel- en fietstochten. Combineer een wandel of fietstocht met een bezoek aan dit unieke landgoed, of geniet onderweg van een kopje koffie (of iets anders lekkers) op het terras van restaurant de Boerderij op het voorterrein van de borg.
Hieronder vind u links naar een aantal prachtige tochten:

https://www.staatsbosbeheer.nl/routes/roegwold/fietsroute-roegwold
https://fietsen.groningen.nl/gratis-fietsroutes/fraeylemaborg
http://wandelen.groningen.nl/wandelroutes/kies-je-route

– 29 juli 2019

(Restauratie update)
Momenteel is het bouwvak(antie) en dat betekent dat alle harde werkers genieten van een welverdiende vakantie. De steigers aan de voorzijde van de Boerderij zijn verwijderd en het terras met parasols staat op de oude plek.
Tijdens de bouwvak is de borggracht weer gevuld met water, een hele verbetering na het noodzakelijke leeg pompen.

Bouwbord op de parkeerplaats