English Deutsch

Plan je bezoek

Openingstijden

RESERVEREN IS NIET NODIG!

Maandag Gesloten
Di t/m Vr 10:00 – 17:00 uur
Za & Zo 13:00 – 17:00 uur (Za & Zo juli t/m september 11:00-17:00 uur)
Feestdagen 13:00 – 17:00 uur

Het park is het gehele jaar open van zonsopkomst tot zonsondergang.

Entreeprijzen 2024

Borg en Koetshuis

RESERVEREN IS NIET NODIG!

Volwassenen: € 9,00
Kinderen 0 t/m 5 jr: gratis
Kinderen 6 t/m 12 jr: € 3,50
Houders CJP: € 3,50 (op vertoon van pas)
Museumkaarthouders: gratis (op vertoon van pas)
Vriendenloterij VIP-kaart: gratis (op vertoon van pas)
Vereniging Rembrandt: gratis (op vertoon van pas)
Vrienden van de Fraeylemaborg hebben het gehele jaar door vrije toegang (evenementen uitgezonderd)

Het park is gratis toegankelijk, van de bezoekers wordt gevraagd een vrijwillige bijdrage te storten in de ‘piekenpalen’ die bij beide ingangen van het park staan.

Bijzondere tarieven

  • Trouwen op de Fraeylemaborg: er zijn meerder opties, de details vindt u hier
  • Rondleidingen: er zijn meerdere opties, de details vindt u hier
  • Huur de Grote Zaal of een andere ruimte in de Fraeylemaborg voor een receptie, concert of conferentie: € 205,00 per uur (waarbij ook op- en afbouwuren in rekening worden gebracht). Wilt u hierbij de mogelijkheid tot het serveren van een aperitief, is een extra prijs van €9,00 per persoon exclusief drankjes toepasbaar
  • Huur de follies in het park voor bijvoorbeeld een coachingsessie: €20,00 per uur.
  • Huur de Koetshuis tuin, zie de prijslijst

Fotografie

Foto reportages in de borg of in het park zijn alleen toegestaan bij afspraak. De kosten zijn afhankelijk van de complexiteit, reden en tijd van uw reportage. Voorkom teleurstelling en email info@fraeylemaborg.nl met uw vraag. Een paar voorbeelden:

  • Fotoshoot op voorterrein van de borg € 25,00 per half uur.
  • Trouwfotoreportage voor echtparen die niet op de borg trouwen: € 50,00 per half uur + normale entree alle personen.
  • Openen Veenhek aan de deNoordbroeksterweg t.b.v. fotoshoot € 75,00

Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW

Route

Bus

Lijn 178 vanaf station Groningen. Halte Noorderweg, Slochteren.
Kijk op de website van QBuzz voor de dienstregeling.

Auto/fiets

Gebruik de onderstaande routeplanner voor de route vanaf uw woon- of verblijfplaats naar de Fraeylemaborg in Slochteren.

GPS coördinaten: N 53 12.953, E 6 48.437

Toegankelijkheid

Borg

Het borggebouw op het landgoed is voor mindervaliden en rolstoelgebruikers helaas minder goed toegankelijk vanwege de vele trappen en verdiepingen.

Voor rolstoelen kunnen er rijgoten geplaatst worden naar de Grote- en Kleine Zaal.

Koetshuis / winkel / expositieruimte

Deze vertrekken zijn voor een rolstoel goed toegankelijk. De tentoonstellingen zijn goed te bekijken.

Restaurant / invalidentoilet

Het restaurant “de Boerderij” op het landgoed is rolstoelvriendelijk. In het restaurant is tevens een invalidentoilet aanwezig, deze is toegankelijk tijdens openingstijden van het museum.

Orangerie / Park

De expostie in de orangerie op het landgoed is voor een rolstoel ook goed te bekijken. De paden in het Park zijn goed begaanbaar.

Rondleidingen

U bent van harte welkom om met uw groep de Fraeylemaborg te bezoeken. Wel vragen wij u het bezoek te reserveren op info@fraeylemaborg.nl of 0598-421568.

Er zijn diverse mogelijkheden:

Vrij bezoek

U gaat als groep op eigen gelegenheid de borg, tentoonstelling en het park bekijken met gebruik van een interieurbeschrijving op papier, of met een audio-guide. U betaalt de entreeprijs per persoon.

Groepen vanaf 20 personen kunnen ook buiten de openingstijden de borg bezoeken, de kosten zijn € 13,50 per persoon.

Rondleiding met gids

Een rondleiding door de borg met een gids duurt circa een uur en kost € 35,00 per gids naast de entreeprijs per persoon. Er kunnen maximaal 15 personen per gids mee. Voor grotere groepen worden meerdere gidsen ingezet.

Ook door het bospark is een rondleiding met gids mogelijk. Dit duurt circa anderhalf uur en de kosten zijn € 75,00 per gids. Er kunnen maximaal 25 personen mee. Voor grotere groepen worden meerdere gidsen ingezet.

Expositie en park met gids

T/m 22 september 2024 is het mogelijk een gecombineerd bezoek te reserveren voor uw groep. De gids introduceert de tentoonstelling ‘Door de Bomen’ en neemt u vervolgens mee op een korte rondwandeling door het bospark. De rondleiding duur een uur. Er kunnen maximaal 15 personen mee en de kosten zijn € 50.00 per gids. Voor grotere groepen worden meerdere gidsen ingezet.

Activiteiten voor scholen

De Fraeylemaborg bied voor scholen diverse activiteiten. De programma’s zijn aangepast op het niveau van de doelgroep. Tevens bieden wij de mogelijkheid om tijdens het bezoek de nadruk te leggen op diverse invalshoeken, bijvoorbeeld ridders en kastelen, kunst of natuur.

Ook zijn bij tijdelijke tentoonstellingen speciale rondleidingen voor kinderen mogelijk.

Bekijk hier de mogelijkheden voor een bezoek met een school aan het landgoed Fraeylemaborg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze educatiemedewerker Annet Westrup: annetwestrup@fraeylemaborg.nl  tel.   0598-421568

Restaurant

Restaurant de Boerderij Fraeylemaborg is gelegen op het prachtige landgoed Fraeylemaborg in Slochteren.

Het is een unieke locatie op één van de mooiste plekken van Groningen.

Waar anders kunt u zowel dineren, vergaderen, recepties houden of feesten met de mogelijkheid tot wandelen in een prachtig bos of het bezoeken van de Fraeylemaborg (ingericht als trouwlocatie en museum) op loopafstand. 

Huisregels

Landgoed Fraeylemaborg zal binnen de grenzen van de redelijkheid al het mogelijke doen om het bezoek aan het museumcomplex en de door Landgoed Fraeylemaborg georganiseerde tentoonstellingen en activiteiten overeenkomstig met de wens van de bezoeker te laten verlopen. Landgoed Fraeylemaborg zal zich zoveel mogelijk inspannen eventuele overlast of ongemak voor de bezoeker tot een minimum te beperken, alsmede de veiligheid van de bezoeker zoveel mogelijk te waarborgen. Honden zijn niet welkom in het Borggebouw en het Koetshuis.

Gedurende het verblijf in het museumcomplex dient de bezoeker zich in overeenstemming met de openbare orde, de goede zeden en de met betrekking tot de aard van de bezochte activiteit geldende regels van fatsoen te gedragen. De bezoeker is tevens verplicht de door als zodanig kenbare functionarissen van Landgoed Fraeylemaborg, suppoosten daaronder begrepen, maar niet daartoe beperkt, gegeven aanwijzingen en instructies direct op te volgen.

Lees hier de complete Bezoekersvoorwaarden