Trouwen

De Fraeylemaborg is een sfeervolle en romantische locatie met historische ambiance. De perfecte locatie voor uw huwelijksvoltrekking.

In de Fraeylemaborg worden jaarlijks veel huwelijken gesloten. Dit betreft alle huwelijksvoltrekkingen vanuit de gemeente Slochteren en daarnaast een ruim aantal zogenaamde gasthuwelijken. Vanuit het hele land kiezen bruidsparen deze fraaie locatie voor hun “grote dag”. De huwelijksvoltrekkingen vinden plaats in de Kleine Zaal van de borg, een mooi vertrek met grote vensters die uitzicht geven op het park. In dit vertrek is plaats voor 37 personen. Ook zijn huwelijks-voltrekkingen in de Grote Zaal van de borg mogelijk, de meerprijs hiervoor bedraagt € 205,– per uur (zie ook de richtlijnen). Alle regelingen in verband met huwelijksvoltrekkingen in de Fraeylemaborg lopen in eerste instantie via de Gemeente Slochteren, afdeling Burgerzaken. (telefoon: 0598-425555). U kunt hier nadere informatie krijgen over mogelijke data, tijden, tarieven en formaliteiten. De informatie van de gemeente over trouwen vindt u hier.

huwelijk Kevin en Anneloes

Wanneer u de keuze gemaakt hebt voor de Fraeylemaborg als trouwlocatie krijgt u te maken met een aantal spelregels in verband met het bijzondere historische karakter van het landgoed. Het borgterrein is kwetsbaarder dan menig modern terrein. De borg is een beschermd Rijksmonument, in gebruik als museum en is omgeven door een uniek Engels landschapspark. Daarnaast vinden er vaak meerdere huwelijksvoltrekkingen na elkaar plaats. Voor een goed verloop van uw huwelijksvoltrekking dienen er dus een aantal spelregels in acht genomen te worden. Binnen deze regels is er volop ruimte voor een persoonlijke invulling van uw trouwdag! Aanstaande bruidsparen krijgen vanuit de Fraeylemaborg de volgende richtlijnen mee. Wij adviseren u om deze regels te bespreken en door te geven aan uw ceremoniemeester. Deze kan dan op uw trouwdag het een en ander in de gaten houden.

Heeft u nog vragen? Graag bespreken wij de mogelijkheden om deze dag naar uw persoonlijke wensen in te vullen. Wij hopen dat u onze gast zult zijn.