English Deutsch

Trouwen

Van 01-01-2020 tot en met 31-05-2020 kunt u helaas niet in de borg trouwen, wel blijft een huwelijk mogelijk op het 23 hectare grote borgterrein.
De borg wordt begin 2020 gerestaureerd. Dat betekent dat alle ramen worden vervangen, de muren worden gestraald en opnieuw geverfd. Daarom staat de borg in die periode dan ook volledig in de steigers.
Vanaf 1 juni 2020 bent u weer van harte welkom om in de borg te trouwen.
Wilt u in het park trouwen dan is er een enorme keuze uit prachtige plekken. U kunt kiezen uit een locatie bij een van de acht follies, op de Bleek bij de Snoekenvijver of helemaal achter in het park bij de Hooge Berg.
Er kan een tent worden geplaatst of wat te denken van een stropak huwelijk! Wij bespreken graag uw plannen. Neem contact op via info@fraeylemaborg.nl of bel met Gerard de Haan of Annet Westrup via 0598 – 421568.

Foto: Wilco van der Laan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Fraeylemaborg is een sfeervolle en romantische locatie met een historische ambiance. De perfecte plaats voor uw huwelijksvoltrekking.

Vanuit het hele land kiezen bruidsparen ons fraaie landgoed voor hun “grote dag”. De huwelijksvoltrekkingen vinden plaats in de Kleine Zaal van de borg, een mooi vertrek met grote vensters die uitzicht geven op het park. Hier zijn 38 zitplaatsen aanwezig. Het is ook mogelijk om in de aangrenzende Grote Zaal te trouwen, met 60 zitplaatsen. Of spreekt het u aan om uw ceremonie buiten in het park te vieren? Ook dat kan geregeld worden.

De Fraeylemaborg hoort vanaf 1 januari 2018 bij de nieuwe gemeente Midden-Groningen. Deze gemeente heeft een nieuw beleid vastgesteld over de mogelijkheden om te kunnen trouwen. Een aankomend bruidspaar mag vanaf 1 januari trouwen op een zelf gekozen locatie met een ambtenaar naar keuze.

 

Foto: Wilco van der Laan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiest een aanstaand bruidspaar voor de locatie Fraeylemaborg, dan kan het paar zich rechtstreeks melden bij de Fraeylemaborg. Vervolgens wordt een reserveringsformulier ingevuld door één van onze medewerkers. Het bruidspaar kan kiezen uit drie opties:

1. Trouwen in de Kleine zaal (€ 205,00). Aantal zitplaatsen 38.
2. Trouwen in de Grote Zaal (€ 305,00). Aantal zitplaatsen 60.
3. Trouwen buiten in het park (€ 305,00). Wij regelen een trouwtafel en stoelen voor het bruidspaar en de ambtenaar. De zitplaatsen voor de gasten kunnen tegen meerprijs geleverd worden.

De reservering wordt definitief nadat vanuit de borg een formulier Overeenkomst voltrekken huwelijk/partnerschapsregistratie op locatie is verzonden aan het bruidspaar, samen met een factuur voor de zaalhuur.

De ambtenaar en de trouwakte moeten door het bruidspaar zelf geregeld worden bij de Gemeente Midden-Groningen. Deze zaken brengen ook kosten mee, maar daar staat de borg buiten.

Gemeentelijke leges Gemeente Midden-Groningen 2020:

Voor trouwen op locatie , maandag t/m vrijdag t/m 16.00 uur:
– met ambtenaar van de gemeente € 310,35
– met gelegenheidsambtenaar € 174,90

Voor trouwen op locatie, 17.00 t/m 22.00 uur en zaterdag:
– met ambtenaar van de gemeente € 345,25
– met gelegenheidsambtenaar € 207,25

Trouwboekje € 18,30

 

 

Wanneer u de keuze gemaakt hebt voor de Fraeylemaborg als trouwlocatie krijgt u te maken met een aantal spelregels in verband met het bijzondere historische karakter van het landgoed. Het borgterrein is kwetsbaarder dan menig modern terrein. De borg is een beschermd Rijksmonument, in gebruik als museum en is omgeven door een uniek Engels landschapspark. Voor een goed verloop van uw huwelijksvoltrekking dienen er daarom een aantal spelregels in acht genomen te worden. Binnen deze regels is er volop ruimte voor een persoonlijke invulling van uw trouwdag! Aanstaande bruidsparen krijgen vanuit de Fraeylemaborg de volgende richtlijnen. Wij adviseren u om deze te bespreken en door te geven aan uw ceremoniemeester. Deze kan dan op uw trouwdag het een en ander in de gaten houden.

Heeft u nog vragen? Graag bespreken wij de mogelijkheden om deze dag naar uw persoonlijke wensen in te vullen. Wij hopen dat u onze gast zult zijn.