English Deutsch

Trouwen op de Fraeylemaborg

Foto: Wilco van der Laan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Fraeylemaborg is een sfeervolle en romantische locatie met een sfeervolle ambiance. De perfecte plaats voor uw huwelijksvoltrekking.

Vanuit het hele land kiezen bruidsparen ons fraaie landgoed voor hun “grote dag”. De huwelijksvoltrekkingen kunnen plaatsvinden in de Kleine Zaal van de borg, een mooi vertrek met grote vensters die uitzicht geven op het park. Hier zijn 40 zitplaatsen aanwezig. Het is ook mogelijk om in de aangrenzende Grote Zaal te trouwen met 60 zitplaatsen. Of spreekt het u aan om uw ceremonie buiten in het park te vieren? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

De Fraeylemaborg ligt in de gemeente Midden-Groningen. Kiest u voor het ja-woord op de Fraeylemaborg dan kunt u zich rechtstreeks bij de Fraeylemaborg melden. Na het kiezen van een datum en tijdstip wordt er een overeenkomst opgesteld. Met dit formulier meldt u bij de Gemeente Midden-Groningen dat u graag op de Fraeylemaborg wilt trouwen.

 

Foto: Wilco van der Laan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het trouwen in de Fraeylemaborg heeft u 3 opties:

  1. In de Kleine Zaal met maximaal 40 zitplaatsen, de kosten zijn hiervoor € 400,00.
  2. In de Grote Zaal met maximaal 60 zitplaatsen, de kosten zijn hiervoor € 550,00.
  3. In het park. Inclusief een trouwtafel, stoelen voor het bruidspaar en voor 30 gasten, de kosten zijn hiervoor € 550,00. Voor meer gasten kunnen tegen € 5,00 per zitplaats extra stoelen worden gereserveerd, tot een maximum van 60 zitplaatsen.

Voor het gebruik van de Fraeylemaborg als trouwlocatie ontvangt u een factuur van de Fraeylemaborg.  Na het invullen van de Overeenkomst voltrekken huwelijk/partnerschapsregistratie op locatie en het betalen van de factuur is de reservering definitief.

De trouwambtenaar, de trouwakte en eventueel het trouwboekje moeten door het bruidspaar bij de gemeente Midden- Groningen worden geregeld. Deze zaken brengen ook kosten met zich mee. Hiervan krijgt u een factuur van de gemeente.

De gemeentelijke leges van de gemeente Midden-Groningen voor 2024 zijn:

Als u gebruikt maakt van een trouwambtenaar van de gemeente Midden-Groningen:

Maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur:  € 345,15

Maandag t/m vrijdag van 17.00 uur tot 22.00 uur en zaterdag van 9.00 uur tot 22.00 uur: € 384.00

Als u gebruikt maakt van een eigen trouwambtenaar voor 1 dag:

Maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur: € 194,50

Maandag t/m vrijdag van 17.00 uur tot 22.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 22.00 uur: € 230,45

 

In verband met het bijzondere historische karakter van het landgoed en de kwetsbaarheid van het terrein hanteren we een aantal richtlijnen omtrent de huwelijksvoltrekkingen op de Fraeylemaborg. Binnen deze regels is er volop ruimte voor de persoonlijke invulling van uw trouwdag.

Naast de trouwceremonie kunt u ook voor de rest van de dag terecht op ons landgoed. U heeft zo de mogelijkheid om een zo compleet mogelijk en feestelijke dag op het landgoed door te brengen.

Het Engelse Landschapspark achter de borg leent zich uitstekend voor een sfeervolle fotoreportage op de grote dag. Ook bestaat de mogelijkheid om binnen, in sommige vertrekken, foto’s te maken.

Voor bruidstaart, huwelijksdiner of een spetterend feest kunt u terecht in restaurant de Boerderij op het landgoed. Neemt u voor de mogelijkheden contact op via info@de-boerderij.net of via telefoonnummer: 0598-421280.

Heeft u nog vragen? Graag bespreken we de mogelijkheden om deze dag naar uw persoonlijke wensen in te vullen. Neem contact op via info@fraeylemaborg.nl of bel met Gerard de Haan of Annet Westrup via 0598-421568.