English Deutsch

Activiteiten voor scholen:

 

Speurtocht door de Fraeylemaborg.
Na een korte inleiding over de Fraeylemaborg gaan de kinderen in groepjes een speurtocht doen door het huis. Ze komen in alle kamers en krijgen een goed beeld van hoe men vroeger op een Groninger borg woonde.
Sluit aan bij de lessen over ridders en kastelen.
Speurtocht is geschikt voor de groepen 5 t/m 8 van de basisschool en de brugklassen van het voortgezet onderwijs.

Prijs: € 3,50 per leerling.

 

Sprokkeltocht.
Met een plattegrond, een vragenlijst, een verrekijker en een sleutel gaan de leerlingen op zoek naar kokers die in het park verstopt zijn. In elke koker zit een opdracht of vraag. Je leert van alles over de natuur en de cultuur van het park achter de Fraeylemaborg.
De sprokkeltocht is geschikt voor de groepen 5 t/m 8 van de basisschool. Jongere kinderen kunnen de sprokkeltocht met begeleiding ook doen.

Prijs € 2,00 per leerling.

 

Kleuterrondleiding.
Speciaal voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs bieden wij een kleuterrondleiding. De kinderen mogen zich verkleden als ridder of prinses, we hebben een goed gevulde verkleedkist. Op een eenvoudige manier vertellen we over het kasteel en gaan we samen met de kinderen het huis bekijken.
Sommige dingen waren vroeger heel anders dan nu. Hoe zag de keuken er vroeger uit? Waar sliepen de mensen? en waar is de badkamer?

Duur: maximaal 45 minuten

Prijs € 3,50 per leerling.

 

Van Luchtkasteel tot Dassenburcht.
Een educatief programma voor  het basisonderwijs over de natuur en cultuurhistorie op een landgoed.  Met binnen en buitenlessen maken de kinderen kennis met de bijzondere natuur- en cultuurhistorische waarden van de Fraeylemaborg. Het programma maakt onderdeel uit van een doorlopende leerlijn. Er zijn programma’s voor alle groepen van het basisonderwijs. Ook is het mogelijk een deel van het programma te volgen.
Voor meer informatie: www.ivn.nl/vltd of neem contact op met onze afdeling educatie: annetwestrup@fraeylemaborg.nl  tel: 0598-421568.

 

Arm en Rijk. Wonen en werken op de Fraeylemaborg.
Dit erfgoedproject is speciaal ontwikkeld voor de groepen 3 en 4 van het basisonderwijs. Hoe leefden de rijke kinderen rond 1880 op een borg, En hoe leefden de arme kinderen. Door een voorbereidend bezoek in de klas maken de kinderen kennis met Klaas, de zoon van de tuinman en Anna die op de Fraeylemaborg woont.  Door een verhaal uit 1880 en het laten zien van foto’s en voorwerpen maken de kinderen kennis met de Fraeylemaborg.. Tijdens het bezoek aan de borg doen de kinderen in groepjes opdrachten en laten we ze beleven hoe het leven op een borg vroeger was.

Duur: voorbereidend bezoek in de klas 30 minuten.
bezoek Fraeylemaborg 2 uur.

Kosten: € 4,50 per leerling.

Dit programma is opgenomen in het project Culturele Mobiliteit van K&C.