English Deutsch

FRAEYLEMA KOETSENTOCHT

01 september 2018


U kunt natuurlijk naar een museum gaan om rijtuigen e.d te bekijken, maar het is mooier om rijtuigen te zien rijden met paard/paarden en pony’s door de straten van de voormalige Gemeente Slochteren. Met op de bok de koetsiers en in het rijtuig personen die eruit zien als in de vorige eeuw. De Stichting Fraeylema Koetsentocht stimuleert het rijdend houden van het Nederlands en Groninger erfgoed. De prijsuitreiking is op het prachtige landgoed Fraeylemaborg in Slochteren.

De route van 1 september is ongeveer 25 kilometer lang en paarden en inzittenden zijn toegerust met traditionele tuigages, kleding en accessoires uit die tijd.

De Start van de Koetsentocht is rond 10.30 uur bij manege ’De Woldstreek’ aan de Schildwolderdijk in Schildwolde De route voert de aanspanningen via Denemarken, het Slochterdiep en via de Hoofdweg richting Hellum waar rond 11.30 uur een tussenstop staat gepland bij de Walfriduskerk. Vervolgens gaat men verder via de Veenweg en Eideweg richting Noordbroek, waarna de lunchstop wordt gehouden bij de Beereshoeve in Noordbroek. Na de lunch wordt de route vervolgd richting Zuidbroek om vervolgens via onder meer de Drostenlaan, de Botjesweg en de Noordbroeksterweg rond 16.00 uur te eindigen op het voorterrein van de Fraeylemaborg waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden en waar de rijtuigen nog enige tijd te bezichtigen zijn.

Tevens is er een algemene beoordeling van de aanspanningen waarbij deskundigen de aanspanningen bekijken op veiligheid en of het allemaal passend is.

Er bestaat de mogelijkheid i.v.m een te vroege aankomst in Slochteren dat de route  iets verlengd wordt.
Alles onder voorbehoud.