English Deutsch

maart

Sprokkelpad op de Fraeylemaborg
01 maart 2017 T/M 01 maart 2018

Waar speelden kinderen vroeger mee? Hoe heet de hond van Evert-Jan Van der Hoop? Welke vogels leven er in het park? Hoe werd duif gegeten? Wat doet de boomchirurg? Bestaan er snoeken van een meter? Waarom hebben de poortgebouwbeelden een rare achterkant? Dit is een greep uit de vragen die kinderen moeten beantwoorden als ze meedoen aan het Sprokkel-pad op het Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren.

Gewapend met een sleutel en een verrekijker om de nek, een vragenlijst en een plattegrond vinden kinderen overal in het park kokers met daarin opdrachten. De sleutel past op de kokers en zo kunnen de antwoorden op de vragen bij elkaar worden gesprokkeld.

Het sprokkelpad lopen is leuk voor ouders en kinderen en schoolklassen. Van te voren aanmelden is niet nodig, maar als het om een groep gaat wel prettig.

Ook voor kinderpartijtjes is het Sprokkelpad heel geschikt. Restaurant De Boerderij op het Landgoed biedt een kinderpartijtje aan. Ontvangst met ranja, dan op avontuur om het Sprokkelpad te lopen en bij terugkomst in het restaurant patat met een frikandel of kroket en een raket ijsje.
Het sprokkelpad is gemaakt door natuurgids Bert Rogaar en conservator Henny van Harten.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen het pad zelfstandig lopen. Jongere kinderen hebben begeleiding nodig. Het Sprokkelpad is geschikt voor kinderen tot 12 jaar.

Het Sprokkelpad kost € 2,00 per kind. Het Sprokkelarrangement (ranja, patat met frikandel of kroket en een raket ijsje) bij De Boerderij kost € 6,50 per persoon exclusief het Sprokkelpad á € 2,00 per kind.

Meer lezen

januari

Erfgoededucatieproject Arm en Rijk
02 januari 2018 T/M 31 december 2018

Wonen en werken op de Fraeylemaborg. Speciaal voor groep 3 en 4 van het basisonderwijs.
Hoe leefden de rijke kinderen rond 1880 op een borg? En hoe leefden arme kinderen?
Door middel van een verhaal op school laten we kinderen kennis maken met een Groninger borg en zijn bewoners.

Meer lezen

Fraeylemaborg op stelten
02 januari 2018 T/M 31 december 2018

Als je de Fraeylemaborg vanuit een hoger standpunt wilt bekijken, kan dat in het vervolg op stelten! Om een bezoek aan dit fraaie landgoed levendiger te maken zijn er een aantal oude kinderspel-materialen beschikbaar. Bij de borg kan men naar keuze stelten, hoepels of het croquetspel ophalen om dit vervolgens op het voorterrein uit te proberen.

Meer lezen

Kleuterrondleiding
02 januari 2018 T/M 31 december 2018

Speciaal voor groep 1 en 2 van het basisonderwijs.
Speciaal voor de onderbouw zijn er kleuter rondleidingen.

Meer lezen

Puzzeltocht naar de Fraeylemamolen
02 januari 2018 T/M 31 december 2018

Aan de hand van een geïllustreerd boekje kunnen kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar een wandeling maken van de Fraeylemaborg naar de Fraeylemamolen aan de Groenedijk in Slochteren.

Meer lezen

Speurtocht door de borg
02 januari 2018 T/M 31 december 2018

Voor kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar is een gratis speurtocht door de borg verkrijgbaar.
De speurtocht gaat met behulp van een vragenlijst door alle kamers van de Fraeylemaborg. Als kinderen de speurtocht helemaal hebben gedaan, weten ze meer van de sfeer van een kasteel en van de geschiedenis van een bijzondere Groninger borg. Ook geschikt voor scholen.

Meer lezen

Sprokkelpad op de Fraeylemaborg
02 januari 2018 T/M 31 december 2018

Waar speelden kinderen vroeger mee? Hoe heet de hond van Evert-Jan Van der Hoop? Welke vogels leven er in het park? Hoe werd duif gegeten? Wat doet de boomchirurg? Bestaan er snoeken van een meter? Waarom hebben de poortgebouwbeelden een rare achterkant? Dit is een greep uit de vragen die kinderen moeten beantwoorden als ze meedoen aan het Sprokkelpad op het Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren. Ook geschikt voor scholen.

Meer lezen

oktober

HONDERD JAAR DE PLOEG
13 oktober 2018 T/M 27 januari 2019

Zeventien leden van kunstkring De Ploeg laten verrassend werk zien in gevarieerde technieken. De kunstwerken hebben een relatie met het landgoed Fraeylemaborg.

Meer lezen

december

KERSTMARKT
15 december 2018 T/M 16 december 2018

Sfeervolle kerstmarkt met tal van activiteiten.

Meer lezen

KERSTPRACHT OP FRAEYLEMA
15 december 2018 T/M 26 december 2018

Fraaie en originele kerstdecoraties in de eeuwenoude vertrekken van de borg.

Meer lezen

1 2