English Deutsch

GROEI & BLOEI OP FRAEYLEMA

10 april 2023 | 11:00 TOT 17:00


Groei & Bloei Midden-Groningen en de Fraeylemaborg in Slochteren organiseren in 2023 voor de 10de keer de Tuin en Lifestyle fair op het landgoed de Fraeylemaborg te Slochteren met een groot aantal geselecteerde standhouders. Het geheel ademt een sfeer van bloemen, tuin en groen, aangevuld met mooie woonaccessoires en lifestyle producten.
Voor deze gelegenheid wordt het terrein aangekleed met groen en bloemwerk, zodat het geheel er bloeiend en aantrekkelijk uitziet. Er zijn terrasjes, eet- en drinkstands en het geheel wordt opgeluisterd met life sfeermuziek.

In het kader van dit jubileum voegt de afdeling Groei & Bloei Midden-Groningen enkele extra activiteiten toe aan deze fair onder noemer GROEI & BLOEI: NATUURLIJK, DUURZAAM EN GEZOND.

In de tuin achter het Koetshuis staan stands over biodiversiteit, gezonde voeding en vergroening van de woonomgeving. Hiervoor zijn uitgenodigd: Steenbreek, Voedselpark, Zadenbibliotheek, Dutchworms, Oervitaal moleculaire voeding, Hilicious proeverij. Naast info in hun stand geven zij een korte lezing in de partytent. Ook geven bloemsierkunstenaars, Aleida Goelema en Lineke Hummel een demonstratie “natuurlijk bloemschikken”

Voor kinderen zijn er speciale activiteiten die aansluiten bij het thema zoals maken van een terrarium, aardbeien planten en samen een bijenhotel bouwen.

Een bezoek aan de Fair kan worden gecombineerd met een bezoek aan de Engelse Landschapstuin van de borg.
Er is een wandeltocht uitgezet langs de vele stinzenplanten die in deze periode in bloei staan en ook de follies zijn open. Natuurlijk is de borg te bezichtigen met zijn mooi en authentiek ingerichte kamers. In het Koetshuis is de tentoonstelling “Mesdag + Van Houten: het zit in de familie” met werken van 5 leden van deze Groningse kunstenaarsfamilie.

Maandag 10 april 2023 – 11.00 uur tot 17.00 uur