English Deutsch

Vrijheidsmaaltijd op de Fraeylemaborg

05 mei 2024 | 12:00 TOT 14:00


5 mei – Hoop op vrijheid

Kom op zondagmiddag 5 mei naar de Fraeylemaborg in Slochteren en schuif aan voor een gratis ‘Vrijheidsmaaltijd’: een gezellige lunch, waarbij inwoners van de gemeente Midden-Groningen elkaar ontmoeten. Of je hier nu al je leven lang woont of een nieuwkomer bent, of je jong bent of al wat ouder: iedereen is welkom. Op het menu staan ‘Vrijheidssoep’, broodjes en meer lekkers. Maar er zijn ook optredens en kinderactviteiten. Deelnemers aan de Vrijheidsmaaltijd hebben bovendien de hele middag gratis toegang tot de borg.

Over de Vrijheidsmaaltijden
In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd op initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven. De ‘Vrijheidssoep’, die in Slochteren geserveerd wordt, staat bij alle Vrijheidsmaaltijden in Nederland op tafel.

Slochteren
De Vrijheidsmaaltijd in Slochteren wordt georganiseerd door Landgoed Fraeylemaborg in samenwerking met Lionsclub Skiramere Slochteren en de woongemeenschappen voor Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Midden-Groningen. Het thema van de middag is ‘Hoop op vrijheid’. Want – waar Nederland 79 jaar bevrijding viert – strijdt Oekraïne nog altijd voor vrijheid. Tijdens de maaltijd zal daar aandacht voor zijn.

De Vrijheidsmaaltijd bij de Fraeylemaborg in Slochteren wordt mogelijk gemaakt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, V-fonds, Gemeente Midden-Groningen, Lions Skiramere Slochteren, AH Siddeburen, AH Hoogezand, Kaasbus Delicatessa Schildwolde, Meinardi, Groente- en Fruit speciaalzaak Vos, Slagerij Post, Kaashuis Wrongel en Jac Verhuur.

Er zijn geen kaarten meer beschikbaar!

Locatie: Fraeylemaborg, Hoofdweg 30 Slochteren
Datum: zondag 5 mei
Tijd: 12:00 – 14:00
Toegang gratis